ویدئو | مستقیم از مزرعه به سفره؛ طرحی برای حذف واسطه‌ها و کاهش قیمت‌ها امروز گل زعفران چقدر قیمت دارد؟ (۹ آبان ۱۴۰۴)‌ سود میلیاردی از قاچاق حشرات! افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۸ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | قیمت صیفی‌جات چقدر است؟ قیمت امروز دینار عراق، ریال سعودی و درهم امارات در مشهد چند؟  میلیون‌ها دلار تتر ایرانی مسدود شد (۸ آبان ۱۴۰۴) رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی
سرخط خبرها

قیمت خودرو در پاییز امسال هیجان ندارد | علت رکود در بازار خودرو چیست؟

  • کد خبر: ۱۹۷۵۵۱
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۹
قیمت خودرو در پاییز امسال هیجان ندارد | علت رکود در بازار خودرو چیست؟
پاییز امسال تا اینجای کار، فصل آرامی برای بازار خودروی کشور بوده و برخلاف رویه سال‌های گذشته، از ابتدای پاییز شاهد نوسانات قیمتی چندانی در بازار خودرو نبوده‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بازار خودرو در مدت‌زمان مذکور تا حد زیادی تحت‌تاثیر ثبات نرخ ارز بوده است؛ بنابراین می‌توان علت اصلی ثبات نسبی (افزایش و کاهش بسیار جزئی) در بازار خودرو را مربوط به نرخ ارز دانست.

بازار خودرو طی سال‌های گذشته همیشه تبعیت خود را از بازار ارز نشان داده است. ثبات نرخ ارز طی ماه‌های گذشته می‌تواند یکی از عوامل مهمی باشد که توانسته از التهابات بازار خودرو بکاهد. گرچه نرخ ارز بعد از شروع جنگ اسرائیل و غزه، یعنی بعد از ۱۵ مهرماه، با کمی افزایش همراه بود و ترکش‌های آن به بازار خودرو هم رسید، اما این هیجان تنها چند روز دوام داشت و نرخ ارز کم‌کم شروع به کاهش کرد و بازار خودرو نیز به تبع آن رو به آرامش گذاشت.

اما علاوه بر این موضوع، خودرو‌های مونتاژی تحت تاثیر واردات خودرو هم بودند. گرچه میزان واردات خودرو در این مدت بسیار محدود بوده و طبق آمار گمرک ایران در هشت‌ماهه امسال تنها سه‌هزار و ۴۸۸ دستگاه خودرو وارد کشور شده است، اما به هر صورت توانسته بازار خودرو‌های مونتاژی را تحت‌تاثیر خود قرار دهد. در واقع بازه قیمتی برخی از خودرو‌های وارداتی با برخی از محصولات مونتاژی به همپوشانی می‌رسد، اما به هر روی مصرف‌کنندگان خرید خودرو‌های خارجی را به مونتاژی ترجیح می‌دهند؛ بنابراین دارندگان محصولات مونتاژی در بازار، خودروی خود را به قیمت پایین‌تری به فروش می‌رسانند تا تقاضای لازم برای آن شکل بگیرد.

قیمت خودرو در پاییز امسال هیجان ندارد | علت رکود در بازار خودرو چیست؟

همچنین می‌توان گفت محصولات مونتاژی دیگر ماهیت سرمایه‌ای چندانی ندارند. فاصله قیمتی محصولات خودروسازان خصوصی در بازار و کارخانه بسیار کاهش پیدا کرده و تقریبا می‌توان گفت فاصله محسوسی بین آن‌ها دیده نمی‌شود، به طوری که حتی برخی از خودروسازان خصوصی رو به فروش اقساطی محصولات خود آورده‌اند.

بنابراین خودرو‌های مونتاژی دیگر محصولاتی سرمایه‌ای محسوب نشده و تقاضای آن‌ها مصرفی است. مسلما چنین مسیری از تقاضای کاذب این محصولات کاسته است که این عامل نیز خود باعث افت قیمت این محصولات در بازار شده است. افزایش قیمت رخ‌داده در مورد محصولات داخلی نیز چندان قابل‌توجه نبوده است. به‌جز چند مورد خاص مانند پژو ۲۰۷ MC اتوماتیک، مابقی با رشد قیمت بسیار محدودی همراه بوده‌اند، به طوری که می‌توان گفت بازار خودرو‌های داخلی نیز با نوعی ثبات نسبی قیمت مواجه است. خودرو‌های وارداتی که تاکنون به ایران رسیده‌اند همپوشانی با بازار خودرو‌های داخلی نداشته و چندان روی آن موثر نیستند، اما می‌توان این ادعا را داشت که بازار این دست از خودرو تحت‌تاثیر اخبار مربوط به آیین‌نامه واردات خودرو‌های کارکرده بوده است که در همین پاییز به تصویب هیات وزیران نیز رسید.

علاوه بر این خودرو‌های داخلی از ابتدای پاییز امسال با رشد عرضه هم مواجه بودند. در واقع با عدم اصلاح قیمت توسط شورای رقابت، خودروسازان در تابستان امسال دست به دپوی محصولات خود زدند، اما در نهایت نه تنها به هدف قیمتی خود دست پیدا نکردند، بلکه با ورود نهاد‌های نظارتی نیز مواجه شدند؛ به طوری که سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ورود کرد و در نهایت خودروسازان مجبور شدند از ابتدای پاییز خودرو‌های دپو‌شده را راهی بازار کنند که تاثیر خود را بر بازار هم گذاشت.

به هر صورت بیشترین رشد قیمت محصولات داخلی مربوط به پژو ۲۰۷ MC اتوماتیک بوده که اول مهرماه ۷۱۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شد، اما بهای آن در اول آبان‌ماه به ۷۲۵ میلیون تومان رسیده و روز گذشته نیز ۷۵۰ میلیون تومان در بازار قیمت‌گذاری شد تا ۴.۹ درصد افزایش قیمت را در این مدت ثبت کند. دناپلاس دنده‌ای نیز در این بازه زمانی رشد قیمت محسوسی داشته و بهای آن از ۶۲۰ میلیون تومان در ابتدای مهرماه و ۶۳۰ میلیون تومان در اول آبان، روز گذشته به ۶۴۳ میلیون تومان رسید تا ۲۳‌میلیون تومان، معادل ۳.۷ درصد، رشد قیمت را ثبت کند. کمترین افزایش بها بین محصولات داخلی نیز مربوط به ساینا S است که قیمت آن روز ابتدایی پاییز ۳۴۵ میلیون تومان بود، اما در ابتدای آبان به ۳۴۰ میلیون تومان کاهش یافت و سپس ۸ آذر ۳۴۸ میلیون تومان خرید و فروش شد؛ بنابراین این محصول تنها ۰.۸ درصد رشد قیمت را ثبت کرده است.

بیشترین افت قیمت بین محصولات مونتاژی مربوط به هایما S۸ است که ابتدای مهر یک‌میلیارد و ۸۲۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شد، اما بهای آن در ابتدای آبان به یک‌میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان رسیده و تا روز گذشته این قیمت ثابت بود؛ بنابراین در بازه زمانی مذکور بهای این خودرو ۹.۳ درصد افت داشته است.

منبع: دنیای اقتصاد 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->